Jubilea

50-jarig lidmaatschapsjubileum

Op 11 oktober 2023 vierden we als groep dat Zwaantinus Eggink 50 jaar geleden lid werd van gospelgroep 'Jeugd met een Opdracht ', het huidige gospelkoor 'Onze Opdracht'.

Hij werd verrast met twee sculptuurtje met inscriptie en iedereen kon even later smullen van een lekker stuk taart. Op de taart was een fotocompilatie gemaakt van alle rollen die Zwaantinus in de loop van de jaren in onze musicals heeft gespeeld.


50-jarig jubileum 'Onze Opdracht'

Feest bij 'Onze Opdracht'

Kedeng, kedeng! Op vrijdag 12 mei komt om 20.00 uur de gospeltrein op gang.

De leden van gospelkoor ‘Onze Opdracht’ komen in een rij zingend de kerk binnen. Een stationsomroeper nodigt de aanwezigen uit om mee te reizen door 50 gospeljaren.

Na een welkomstwoord van de voorzitter zingt iedereen in de kerk mee met een medley van oude gospels.

Er worden verschillende stations aangedaan in de periode tussen 1973 en 2023. In de prachtig nagebouwde coupé spelen zich scénes af die te maken hebben met de liederen en situaties die volgen.

De ontwikkeling van het koor is goed te zien en te horen. Van de jongeren in gospelgroep ‘Jeugd met een Opdracht’ naar de wat ouder wordende leden van gospelkoor ‘Onze Opdracht.

Een ontwikkeling van de eenvoudige éénstemmige nummers, naar de moeilijkere vierstemmige liederen. Van een orgel en tamboerijn naar een combo met piano, drums, synthesizer, dwarsfluit en gitaar.

Van alleen maar zang en muziek, naar veel meer. ‘Onze Opdracht’ staat voor zang, muziek, toneelspel, beamerbeelden, licht en spot. Een complete voorstelling dus.

Uit alle musicals komen korte delen voorbij. De regenboogkleuren en het spoor komen in veel onderdelen terug en in het slot komt altijd het kruis tevoorschijn.

Tot slot zingt ‘Onze Opdracht’, terwijl de leden een reflecterend kruis boven zich uitgerold hebben:

Op Jezus’ licht zijn wij gericht

Geven het kruislicht steeds weer door

Samen als koor in Jezus’ spoor


De collecte voor stichting 'Jarige Job' heeft het mooie bedrag van € 1150 opgebracht. Een mooi cadeau van de jarige 'Onze Opdracht' voor kinderen die door armoede hun verjaardag niet kunnen vieren.
 

Op de website van de Brug-Es Kerk staat een prachtig fotoalbum met foto's van ons jubileum.

Klik voor de foto's HIER.40-jarig jubileum   

Op 28 maart 2013 was het 40 jaar geleden dat gospelgroep 'Jeugd met een Opdracht' werd opgericht. De groep stond onder leiding van Jan Wiechers. Op zondag 7 april is dit jubileum met een dankdienst in de Brug-Es Kerk van Dwingeloo gevierd. We hebben er als groep, die inmiddels al jaren de naam 'Onze Opdracht' draagt en Centinus Lubberts als dirigent heeft, een feestelijke dienst van gemaakt. Het was voor ons een verrassing om te zien dat er zoveel mensen zijn gekomen om dit jubileumfeest met ons mee te vieren.