Spiegels (vol geboekt)

Een aansprekende musical waarbij iedereen persoonlijk kan ontdekken welke betekenissen verborgen zijn in uiteenlopende gelijkenissen. Jezus spiegelde verhalen aan het dagelijkse leven, om zo Gods bedoeling aan de mensen duidelijk te maken. Kijk maar goed, en spits je oren ! 

Wie kan deze spiegelverhalen nu duidelijker vertellen dan de Spiegel zelf?

In een ruim uur durend programma, opent “de Spiegel” een vat vol gelijkenissen. Eén voor één komen er  verhalen van Jezus tevoorschijn. Door zang, muziek, toneelspel, teksten en beelden op het beamerscherm en lichteffecten, worden verschillende bekende verhalen bezongen en uitgebeeld.

Wie denkt dat het alleen maar gaat over dingen van vroeger, die vergist zich. Ook mensen van nu mogen in de spiegel kijken en ontdekken dat het in Gods Koninkrijk vaak heel anders gaat dan bij ons gebruikelijk is. Gelukkig maar! 

Met veel enthousiasme en inzet brengen wij als gospelkoor dit, door eigen leden geproduceerde programma. Evenals met 'Jozef de Dromenman' en als  'Levend Water' hopen wij met dit verrassende en aansprekende programma, opnieuw de toehoorders  van groot tot klein te boeien en te raken.

Voor een zo mooi mogelijke uitvoering, raden wij u aan om de onderstaande lijst met benodigdheden door te nemen.


Overzicht van benodigdheden

(Opgesteld om teleurstelling te voorkomen)


Bij de uitvoering van ons programma zijn wij vrij flexibel wat de ruimte en de benodigdheden betreft, maar we moeten wel een aantal voorwaarden stellen. Kunt u hier niet aan voldoen, dan vragen we u om hierover contact op te nemen.


Om alles zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen, zouden we graag de beschikking hebben over:

 • een zo donker mogelijke kerk. Bij daglicht moeten de ramen verduisterd zijn voor het mooiste lichteffect. Dit is erg belangrijk voor het geheel.
 • een ruime plaats, (ongeveer 8x6 m) bij voorkeur een enigszins verhoogd podium waar we met ongeveer 30 mensen kunnen staan. Daarnaast hebben we ruimte (op of naast het podium) nodig voor enkele decorstukken. Ook ons combo (piano, drums, basgitaar met versterker en dwarsfluit) heeft ruimte nodig. Als de decor opbouwploeg komt moet het podium leeg zijn. Wanneer de preekstoel veel ruimte inneemt, zou het fijn zijn wanneer deze, indien mogelijk, weggehaald wordt.
 • op en voor het podium moet ook ruimte voor het toneelspel zijn op een plek die voor iedereen duidelijk zichtbaar is.
 • plaats voor een achterwand. Als achterwand plaatsen we palen met daartussen zwart doek. Deze achterwand is aan te passen aan de breedte van het podium en is maximaal 8 meter breed. Achter deze wand hebben we ruimte nodig voor de toneelspelers om zich om te kunnen kleden. Tussen de decorwand en de achterwand moet minstens een meter ruimte zitten.
 • een beamer, scherm en laptop (met PowerPoint) en iemand van het plaatselijke beamerteam die alles op gaat starten. Alle teksten van de liederen worden geprojecteerd en er worden passende afbeeldingen getoond. We nemen zelf iemand mee die de beamer bedient.
 • Onze achterwand is 2.20 m hoog. Het beamerscherm moet daarom hoger hangen dan deze 2.20m. Is dat niet het geval, dan moet de achterwand aangepast worden. Graag vooraf melden.
 • voldoende stopcontacten voor de piano, de geluidsinstallatie en de verlichting. Dit is eigenlijk nooit een probleem. We hebben zelf voldoende stekkerdozen enz.
 • plaats voor 2 statieven met lampen voor de verlichting van de groep. Deze lampen worden in de kerk geplaatst en de statieven met driepoot hebben ruimte nodig.
 • galerij of balkon of een hogere plaats (aantal tafels) in de kerk waar de spot kan staan en bediend kan worden.
 • voldoende tijd en gelegenheid om alles op te kunnen bouwen. Er komt een ploeg voor het decor en een ploeg voor de opbouw van de instrumenten en de geluidsinstallatie. De kerk zal dus tijdig open moeten zijn.
 • iemand van de eigen kerk die de verlichting uitdoet wanneer de uitvoering begint.

Het is fijn om een indruk te hebben van het interieur van de kerk. Beschikt u niet over een website waarop foto's van de kerk te vinden zijn, dan ontvangen we graag een paar foto's van de binnenkant. 

We zijn enthousiast bezig om er wat moois van te maken en we vinden het fijn om in uw kerk ons dienstvullende programma Spiegels uit te voeren!

Voor verder vragen kunt u contact opnemen met Tineke Mennega