Jozef de dromenman

Tot 2013 hebben we deze musical opgevoerd

Ons dienst-vullend programma, 'Jozef de dromenman', duurde ruim een uur. Met zang, muziek, toneelspel, decor en beelden via de beamer werd het gehele levensverhaal van Jozef uitgebeeld.

Net als onze andere projecten was ook dit programma door eigen leden geschreven en ontworpen. Zowel de song en spreekteksten, als ook het decor en een deel van de kleding werd door onze eigen handen gecreëerd. In diverse kerken hebben we  Jozef de dromenman mogen brengen. Het gehele levensverhaal van Jozef werd gespeeld en gezongen. Er was veel te horen en te zien en zowel ouderen als jongeren verveelden zich geen moment. Het slot van het geheel was erg verrassend! De reacties waren hartverwarmend en werkten aanstekelijk.


Het begint bij dromen en een veelkleurige jas. Jozef, het lieverdje  van zijn vader, wordt gehaat door zijn broers. Zij dumpen hem in een put en verkopen hem als slaaf. In Egypte te werk gesteld  bij Potifar en zijn vrouw. Door leugens van de vrouw van Potifar komt hij in de gevangenis terecht. En dan alsmaar weer die dromen….. van de schenker en de bakker. Jozef weet met hulp van God de dromen uit te leggen. Als jaren later de farao droomt en hem de betekenis onduidelijk blijft, wordt Jozef gehaald om uitleg geven. Met Gods hulp weet Jozef ook de droom van de farao goed uit te leggen en raad te geven. Als dank wordt hij door de farao benoemd tot onderkoning van Egypte. En als dan in tijden van grote hongersnood ook Jozefs broers naar Egypte komen om graan te kopen, laat Jozef uiteindelijk zijn familie naar Egypte reizen. Dan kan hij na vele jaren zijn vader weer in de armen sluiten. Het verhaal eindigde met een verrassend slot!