Musical 'Over de Brug' 2019 - 2023


In onze musical met als titel 'Over de Brug' overbruggen we letterlijk de tijd. Als mensen van nu nemen we een inkijkje in het veelbewogen leven van David, de herdersjongen die koning van Israƫl werd. En het blijft niet bij kijken en luisteren alleen, want wat David in zijn leven meemaakt, dat is heel herkenbaar voor ons. Daar willen we graag even met hem over in gesprek en dat doen we dan ook.

Thema's als vriendschap, jaloezie, geduld, hoogmoed, minderwaardigheidsgevoel, angst en eenzaamheid komen aan de orde. Hoe ging David daarmee om? Maar ook grote thema's komen voorbij, zoals vertrouwen in God en Zijn beloften en de manier waarop God naar ons mensen kijkt en ons Zijn hand reikt. Ook zien we op welke verrassende manier God de kloof die wij tussen Hem en ons hebben laten inkomen, wil overbruggen.

Het gaat in de musical over de Brug. De brug in de tijd, de brug als verbinding tussen toen en nu. Ook draagt de titel 'Over de Brug' actie en beweging in zich. Wij mensen mogen over de Brug komen.

In deze musical, zoals gebruikelijk door eigen mensen bedacht en uitgevoerd, heeft Auke Mennega weer de hoofdrol. Hij speelde Jozef, het Levende Water en de Spiegel en deze keer kruipt hij in de rol van David.

Via zang, muziek, toneelspel, licht en beamerbeelden nemen wij als gospelkoor 'Onze Opdracht' u en jou graag mee naar het leven van David, de herdersjongen, de muzikant, de soldaat en legerleider, maar ook de man die op de vlucht moet voor Saul en voor zijn eigen zoon. En David als koning, de man naar Gods hart.

Als een rode draad door het geheel loopt de tekst uit Jesaja 11: 1-3:

Maar uit de stronk van Isai, schiet een telg op, een scheut van zijn wortels komt tot bloei. De geest van de Heer zal op hem rusten. (NBV)


Zoals uit een oude, omgehakte boom een kleine, nieuwe tak kan groeien, zo zal uit de oude familie van David een nieuwe koning komen. De Geest van God zal in Hem zijn. (Bijbel in gewone taal)

Vanaf oktober 2019 voeren we de musical Over de Brug uit. Vanwege corona moesten we een paar keer voor langere of kortere tijd stoppen met de uitvoeringen. De laatste keer gaan we naar Veendam (zie onze agenda). Daarna is het tijd voor iets nieuws. 


Eerst vieren wij ons 50-jarig jubileum op vrijdag 12 mei om 20.00 uur in de Brug-Es Kerk van Dwingeloo. Daarna wordt er verder gewerkt aan plannen voor een nieuw programma. Hierover wordt t.z.t. meer bekendgemaakt. Mocht u hiervoor interesse hebben, dan kunt u contact opnemen met Alien Eggink. Via de mail alieneggink@gmail.com of bel 0521-592877 / 06-41696764.


Overzicht van benodigdheden bij 'Over de Brug'

(Opgesteld om teleurstelling te voorkomen)


Bij de uitvoering van ons programma zijn wij vrij flexibel wat de ruimte en de benodigdheden betreft, maar we moeten wel een aantal voorwaarden stellen. Kunt u hier niet aan voldoen, dan vragen we u om hierover contact op te nemen.


Om alles zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen, zouden we graag de beschikking hebben over:

 • een zo donker mogelijke kerk. Bij daglicht moeten de ramen verduisterd zijn voor het mooiste lichteffect. Dit is erg belangrijk voor het geheel.
 • een ruime plaats, (ongeveer 8x6 m) bij voorkeur een enigszins verhoogd podium waar we met ongeveer 30 mensen kunnen staan. Daarnaast hebben we ruimte (op of naast het podium) nodig voor enkele decorstukken. Ook ons combo (piano, drums, basgitaar met versterker en dwarsfluit) heeft ruimte nodig. Als de decor opbouwploeg komt moet het podium leeg zijn. Wanneer de preekstoel veel ruimte inneemt, zou het fijn zijn wanneer deze, indien mogelijk, weggehaald wordt.
 • op en voor het podium moet ook ruimte voor het toneelspel zijn op een plek die voor iedereen duidelijk zichtbaar is.
 • plaats voor een achterwand. Als achterwand plaatsen we palen met daartussen zwart doek. Deze achterwand is aan te passen aan de breedte van het podium en is maximaal 8 meter breed. Achter deze wand hebben we ruimte nodig voor de toneelspelers om zich om te kunnen kleden. Tussen de decorwand en de achterwand moet minstens een meter ruimte zitten.
 • een beamer, scherm en laptop (met PowerPoint) en iemand van het plaatselijke beamerteam die alles op gaat starten. Alle teksten van de liederen worden geprojecteerd en er worden passende afbeeldingen getoond. We nemen zelf iemand mee die de beamer bedient.
 • Onze achterwand is 2.20 m hoog. Het beamerscherm moet daarom hoger hangen dan deze 2.20m. Is dat niet het geval, dan moet de achterwand aangepast worden. Graag vooraf melden.
 • voldoende stopcontacten voor de piano, de geluidsinstallatie en de verlichting. Dit is eigenlijk nooit een probleem. We hebben zelf voldoende stekkerdozen enz.
 • plaats voor 2 statieven met lampen voor de verlichting van de groep. Deze lampen worden in de kerk geplaatst en de statieven met driepoot hebben ruimte nodig.
 • galerij of balkon of een hogere plaats (aantal tafels) in de kerk waar de spot kan staan en bediend kan worden.
 • voldoende tijd en gelegenheid om alles op te kunnen bouwen. Er komt een ploeg voor het decor en een ploeg voor de opbouw van de instrumenten en de geluidsinstallatie. De kerk zal dus tijdig open moeten zijn.
 • iemand van de eigen kerk die de verlichting uitdoet wanneer de uitvoering begint.

Het is fijn om een indruk te hebben van het interieur van de kerk. Beschikt u niet over een website waarop foto's van de kerk te vinden zijn, dan ontvangen we graag een paar foto's van de binnenkant.

We zijn enthousiast bezig om er wat moois van te maken en we vinden het fijn om in uw kerk ons dienstvullende programma Over de Brug uit te voeren!

Voor verder vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat (Alien Eggink.)